کد خبر:14861   تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، 21 مهر سال 1399 ساعت 9:23:0

رژه بزرگ علمی ایرانیان علیه تحریم

دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طی یادداشتی، به تشریح رژه بزرگ علمی ایرانیان علیه تحریم پرداخته است.


دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سرمقاله روزنامه فرهیختگان آورده است:
تحریم، تلاش نظام سلطه برای جلوگیری پیشرفت در سرزمین ماست و همه ارکان توسعه و اقتدار ملی ما را نشانه رفته است.
این اقدامات خلاف حقوق اولیه انسان‌ها، حقوق بشری را که دستاورد تمدن غرب بود و بر آن می‌بالید و تجلی آن در بیانیه منشور ملل متحد را که در سال‌های پس از دو جنگ جهانی بنیان نهاده شد، به گوشه‌ای راند. از طرف دیگر کرونا با همه‌گیری خود به مقابله با نظام علمی برآمده و علمی را که محصول پیشرفت‌های 300 ساله غرب است و با پیشرفت سرسام‌آورش در غرب تصورها را بر این کرده بود که با دست‌ورزی در طبیعت و حیات وارد مرحله جدیدی از علم شده و مسائل روزمره را پاسخ داده است، به چالش کشاند.
امروز مشاهده می‌کنیم که محققان در عرصه شناخت، پیشگیری و درمان این ویروس راه زیادی را پیش‌رو دارند و بیهوده نیست که پس از بیش از نیم‌قرن روسیه دوباره نام اسپوتنیک را بر واکسن تولیدی خود نهاد و امروز با همه وجود درک می‌کنیم که پیشرفت علمی نیاز مبرم مردم این جهان است.
تغییرات گسترده در سبک زندگی و زیان بسیار به اقتصاد کشورها، لزوم توجه واقعی به پیشرفت علمی درکنار پیشرفت اقتصادی و فرهنگی به‌ عنوان مولفه‌های اقتدار ملی را به همگان نشان می‌دهد.
در ایران اسلامی موضوع پیشرفت علمی نزدیک به دو دهه با محوریت رهبری معظم انقلاب به ‌عنوان گفتمان عمومی در سطح دانشگاهیان آغاز شده است.
در سال 2005 نویسنده مقاله‌ای در مجله نیچر تحت‌ عنوان «رژه بزرگ ایرانیان»، راه مقابله با بازسازی دوباره مرجعیت علمی ایران اسلامی را در تحریم‌های اضافی می‌داند و علت پیشرفت علمی ایرانیان را فراخوان رهبری معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از دانشگاهیان و پاسخ آنان در پیشرفت همه‌جانبه درون‌زا که مسیر توسعه کشور از آن می‌گذرد، می‌داند. اما این پیشرفت علمی که طی یک ‌دهه پیشتازی در شتاب علمی به کسب جایگاه پانزدهمی جهانی انجامید، نیازمند ممارست و پیشتازی دانشگاه در حفظ این جایگاه است.
علی‌رغم کاستی‌های پژوهش مورد حمایت دولت، امروز دانشگاه آزاد اسلامی افتخار آن را دارد که بدون اتکا به بودجه نفتی، پژوهشی درخور و پیشگام را ارائه دهد و جایگاه برتر کمی و کیفی در برون‌دادهای علمی در میان 100 موسسه برتر جهان، مقامی شایسته، تلاش محققان این سرزمین است که بلاشک در آینده از آنان بیشتر خواهید شنید و در مقابل دوستانی که تا به ‌حال تجمیع واحدهای دانشگاه را عامل موفقیت کمی دانسته‌اند ضمن اشاره به جایگاه اول آکادمی علوم چین و سومی مرکز تحقیقات فرانسه که خود شبکه بزرگ پژوهشی را در دل خود جای داده‌اند، به آنان عرضه می‌دارم که موفقیت‌های کیفی و سرآمد دانشگاه آزاد اسلامی و جهت‌گیری آن مایه افتخار همه ما ایرانیان است.