حجت الاسلام علی ذوعلم در همایش چالش های سند ۲۰۳۰ برای ایران که امروز دوشنبه در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: جامعه علمی باید نسبت به نفوذ و اشاعه فرهنگ غربی در کشور حساسیت نشان دهد؛ چرا که سعی در غارت فرهنگی، تمدنی، هویتی و انسانی ما دارد؛ شکست فلسفه اجتماعی غرب در خود غرب توسط مقام معظم رهبری مطرح شده است.
وی افزود: در تجربه نیم قرن اخیر و در جنگ های جهانی اول و دوم روشن شد آنچه غرب ما را به آن سمت فرا می خواند، یک سیستم متعالی برای رسیدن به انسانیت نیست. چیزی که به عنوان سند ۲۰۳۰ مطرح شد، آشکارا به سلطه گری جهانی مشروعیت می بخشد و برای غرب حق مدیریت در سطح جهان را قائل می شود.
دبیر علمی همایش چالش های سند ۲۰۳۰ برای ایران خاطرنشان کرد: این سند در کشور ما مورد استدلال قرار می گیرد و چهار سال پیش به دور از تصمیم مراجع سیاستگذاری مورد تصویب قرار گرفت؛ از سال ۹۶ رهبر معظم انقلاب موضع گیری صریحی نسبت به این سند داشتند. بنابراین بررسی این سند فعلا در شورای عالی انقلاب فرهنگی متوقف شده است.
ذوعلم با اشاره به اندیشه پنهان پشت این سند گفت: اندیشه پنهان پشت این سند، فلسفه اجتماعی غرب است؛از این رو، واکاوی ریشه های فکری این سند باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی، حساسیت رهبر معظم انقلاب بر این نفوذ، صرفا عاطفی نیست بلکه علمی و پژوهشی است تا لایه های پنهان سند را بیابیم.
وی افزود: حساسیت ایشان، حساسیت مدیریتی و اجرایی است؛ چرا که عده ای مزورانه و مزدورانه سعی در جریان دادن به این سند هستند.
معاون سابق وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید جلوی سیاستگذاری پایه های نفوذ گرفته شود، تاکید کرد: مقابله با لایه های نفوذ و عادی سازی قواعد سبک زندگی غربی باید انجام شود، هر چند در آینده هم شاهد این گونه ترفندها خواهیم بود.
دبیر علمی همایش چالش های سند ۲۰۳۰ برای ایران اظهار داشت: طیف فکور جوان انقلابی هم شکل گرفته است و مقابل این تحرک ها سنگر خالی نمی کنند. سند ۲۰۳۰ مرده است اما مرده ای که نباید رها شود و باید حساسیت مطرح شده از جانب رهبر معظم انقلاب را مد نظر داشته باشیم.
وی این همایش را الگوسازی عملی برای مواجهه با این افکار دانست و خاطرنشان کرد: بستر تبیین و باز کردن لایه های پنهان سند را باید گسترده تر کرد.
|