حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با اشاره به ویژگیها و آثار روحی و روانی ماه محرم و نهضت اباعبدالله(ع)، گفت: اگر خوب دقت کنیم متوجه خواهیم شد که ماه محرم و حماسه عاشورا حلّال همه مشکلات است؛ چه مشکلات دنیوی و مادی و چه گرفتاریهای روحی و معنوی؛ چراکه حماسه عاشورا چشمه زلال و مصفایی است که در طول تاریخ کام تشنه لبان را سیراب کرده و هر چند آفرینندگان عاشورا خود با لبانی تشنه به دیدار معبود و محبوب شتافتند اما با این لبتشنگی خو، چشمهای جوشان را آفریدند که تا ابد همه جویندگان معرفت و سعادت را در صورت بهرهگیری صحیح از آن سیراب میکند.
وی با بیان اینکه در بحث نهضت امام حسین(ع) و آثاری که بر انتخاب راه صحیح در مسیر زندگی دارد، هیچ تردیدی نیست و نه تنها پیروان اهل بیت(ع) و مسلمانان که حتی غیرمسلمانان نیز در توجه به نهضت امام حسین(ع) و قیام عاشورا راه نجات و رستگاری را دریافتهاند، اظهار کرد: از این رو باید به مفاهیم و معانی سبک زندگی عاشورایی عمیقاً توجه کنیم و توجه به اهمیت نهضت امام حسین(ع) از جمله ضرورتهای امروز جامعه است که از سوی دستاندرکاران، سیاستگذاران و همه آحاد مردم باید مورد دقت قرار گیرد. امروز درگیر شیوع کرونا هستیم که نگرانیها، تهدیدها و آسیبهایی را در پی دارد. در این شرایط اساساً باید ضوابطی بهداشتی رعایت شود. از سوی دیگر اگر به شعائر حسینی و اهمیت آن توجه شود، میتوانیم راهکارهایی را دریافت کنیم تا ضمن رعایت ضوابط و پروتکلها، در اظهار ارادت و مودت به امام حسین(ع) شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی افزود: عزاداری برای سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) امری غیرضروری، فانتزی و فوق برنامه نیست و جزء حقیقت زندگی و نیازهای ضروری هر انسانی محسوب میشود و باید براساس این نیاز ضروری، ضمن رعایت پروتکلها، ضوابط و قواعد، راهکارهایی در نظر گرفته شود.
مهمترین موضوع در عزاداری امام حسین(ع)
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تأکید کرد: کار سیاستگذاران از یکسو و فعالیت مدیران هیئات مذهبی و مجموعههای مذهبی با توجه به تصمیماتشان از سوی دیگر بسیار مهم است. مردم نیز باید به این نکته توجه کنند که مهمترین موضوع در بحث امام حسین(ع) ارتباط قلبی، مودت و اظهار علاقه به ایشان و اظهار نفرت به دشمنان ایشان حضرت است.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به اینکه محدودیتها و مشکلات نباید مانع تبدیل هر خانه به هیئت شود، گفت: باید هر محفلی که برای یاد و نام امام حسین(ع) برپا میشود برای این مسائل برنامهریزی کند و در فضاسازی و رفتارهایی که منافاتی با سلامت ندارد حتماً اقداماتی انجام دهند و این موضوع را جدی بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه اینکه تعیین ضوابط و دستورالعملها از سوی ستاد کرونا به معنای درک همین ضرورت است، گفت: امروز نیاز ما این است که از زبان مسئولان، همانطور که به سلامت جسم پرداخته میشود، بر سلامت روحی و معنوی نیز تأکید شود تا جامعه با دلبستگی کامل به رعایت پروتکلها اقدام کند. در وزارت بهداشت باید ضوابطی را مد نظر قرار دهند که نسبت به سلامت معنوی و روحی مردم حساس باشند. باید با مردم همراه و همدل شد و پس از آن نیز پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
بهترین فرصت برای نجات از مشکلات روحی
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: عزاداری برای حضرت اباعبدالله(ع) یکی از بهترین فرصتها برای نجات انسان از مشکلات روحی و روانی است؛ لذا ائمه(ع) و اولیای خدا به کرات متذکر شدهاند که از این فرصت بهرهمند شوید و از هر وسیلهای استفاده کردهاند که مردم را به آن حضرت متصل کنند. پس باید حماسه عاشورا را خوب بشناسیم و تحلیل بهروز و بازخوانی داشته باشیم و در مسیر حل مشکلات از این منبع و چشمه جوشان بهره گیریم. امروز چارهای جز رجوع به عاشورا برای حل مشکلات کشور نداریم و امیدواریم که بتوانیم این کار را صحیح انجام دهیم.
|