به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در انتهای این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: اکثر اعضای حقیقی و حقوقی در جلسه امروز حاضر بودند و سه دستور مهم به استماع اعضا رسید و برخی هم مصوب شد.
دکتر کبگانیان در مورد دستور اول جلسه گفت: اولین دستور؛ گزارش صندوق ملی نوآوری و شکوفایی بود که این صندوق دارای قانون مصوب و بودجه بسیار مناسب است و ما قبلا گزارشی از این صندوق نداشتیم لکن اعضای شورای عالی انتقاداتی به عملکرد گذشته صندوق داشتند که بعد از انجام اصلاحاتی اولین گزارش امروز ارائه شد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گزارشی در مورد کاهش تصدیگری دولتی و توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان ارائه داد که بر اساس آن تعدادی از شرکتها حمایت مالی لازم دارند، توسعه کمی و کیفی مدیریت صندوق، به خصوص اعطای تسهیلات براساس اولویتهای نقشه جامع علمی کشور، همکاری با پارکهای علم و فناوری و نفوذ فناوری در بنگاههای بزرگ بخصوص شرکتهای دانش بنیان مورد توجه قرار گرفت.
دکتر کبگانیان: آسیبی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نگران آن هستیم سهم بالای بیکاری و مشکل اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است
دکتر کبگانیان با بیان اینکه اولین محور پیشنهادی اعضای جلسه نفوذ دانش و فناوری در بنگاههای بزرگ بود ادامه داد: شرکتهای کوچک در جای خودشان یک تحرکی دارند اما بخش مهمی از اقتصاد دانش بنیان با تحول در بنگاههای بزرگ کشور اتفاق میافتد لذا درخواست شد که گزارش رسمی خود را بر اساس اولویتهای نقشه جامع علمی کشور ارائه دهند. وی ادامه داد: آسیبی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نگران آن هستیم سهم بالای بیکاری و مشکل اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است که هزینه های بالایی برای آنها شده و اشتغال فارغ التحصیلان اولویت یک ماست و مقرر شد این گزارش با اصلاحاتی که پیشنهاد شده نهایی شود و به عنوان گزارش ملی در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی در حضور سران محترم سه قوه ارائه شود.
قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در جلسه امروز نکاتی را در ارتباط با سیاستگذاریها مطرح کردند و تاکید داشتند که ما مجری و دستگاه اجرایی هستیم و باید سیاستهای صندوق توسط نقشه جامع علمی کشور تدوین شود که در این خصوص پیشنهاد شد سیاستهای مورد نظرشان را با تعامل دبیرخانه ستاد نقشه جامع علمی نهایی و برای تصویب آماده کنند.
دکتر کبگانیان در مورد دستور دوم جلسه امروز گفت: بسیاری از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی مشکلی درباره مدرک معادل دارند که گزارش این موضوع توسط وزیر علوم و معاون آموزشی این وزارتخانه ارائه شد.
وی افزود: در سالهای خاص و محدودی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای داشته در ارتباط با دانشگاه فرهنگیان، که این دانشگاه، مورد استثنا قرار گیرد و آنها بتوانند ادامه تحصیل دهند، و این به خاطر اهمیتی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان میدهد.
دکتر کبگانیان ادامه داد: به علت ناآگاهی برخی دستگاههای مسئول و یا به علت ناآگاهی شرکتکنندگان تعدادی دیگری از دانشجویان غیر از دانشگاه فرهنگیان وارد مقاطع بالاتر شدند و در حال حاضرمشکل قانونی دارند و به این دلیل این موضوع طرح و مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: اما به دلیل اینکه شرح مذاکرات مربوطه که مصوبه 771 شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت دقیق در دبیرخانه ستاد نقشه مطالعه شود و با توجه به اینکه عددهایی که در جلسه گفته شد مقداری با هم تناقض داشت مقرر شد که وزارت علوم آمار دقیق در این زمینه ارائه کند تا جلسه آینده بررسی و بعد به تصویب برسد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی: درخواست وزارت علوم، تسری مصوبه شورا به موضوع غیر از دانشگاه فرهنگیان است
دکتر کبگانیان با اشاره به اینکه، درخواست وزارت علوم، تسری مصوبه شورا به موضوع غیر از دانشگاه فرهنگیان است افزود: وزارت علوم در این خصوص احتیاج به مصوبهای دارد که باید در ستاد نقشه جامع علمی کشور به تصویب برسد.
دکتر کبگانیان اضافه کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی معمولاً اصرار دارد که مصوباتش را تغییر ندهد و صحیح نیز همین است، بنابراین اعضاء جلسه درخواست کردند که اطلاعات بیشتر دریافت شود و بنابراین این موضوع فعلا تصویب نشد و چند نفر از اعضاء رای خود را منوط به این موضوع کردند که آن اطلاعات به استماعشان برسد(چراکه طبق آیین نامه داخلی ستاد نقشه باید هفت رای از سیزده رای موافق باشد.)
وی در مورد گزارش سوم این جلسه نیز گفت: این دستور کاری است بین حوزه و دانشگاه که در تحول علوم انسانی نقش بسیار موثری دارد و موسسات خاصی هستند که حوزوی و دانشگاهی هستند و این موسسات دارای اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند قبلاً موضوعی تصویب شده بود که برای برنامهریزیهای خاص کمیسیونی برای این موسسات ایجاد شود که به تصویب شورای معین رسیده بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر: ایجاد کمیسیونی برای گسترش و برنامهریزی موسسات خاص در ذیل شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روی موضوع اعتراضی داشتند که خوشبختانه امروز کار فنی انجام شد که مواردی توضیح داده و اصلاحاتی در این مصوبه انجام شد و به تصویب همه اعضا رسید.
وی تصریح کرد: بنابراین ایجاد کمیسیونی برای گسترش و برنامهریزی موسسات خاص در ذیل شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اتفاق آرا به تصویب رسید.
|