جلسه 741 شورای فرهنگ عمومی کشور با ادامه بحث و بررسی پیرامون ارتقاء فرهنگ وقف (در زمینههای شناخته شده و عرصههای جدید) برگزار شد.
در این جلسه دکتر سید عباس صالحی با اشاره به اهمیت حوزه ارتقای فرهنگ وقف، گفت: اگر به سابقه تمدن اسلامی نگاه کنیم در حوزههای مختلف نیاز اجتماعی موقوفه وجود داشته است، با این نگاه وقف بسیار نقش مهمی در جامعه داشته و از این رو نباید موضوع وقف را تنها منحصر به سازمان اوقاف بدانیم زیرا دایره وقف بسیار گسترده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر سندی درباره وقف از سوی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور تنظیم شده است که اهداف، راهبردها، اقدامات، تقسیم وظایف دستگاهی، ساختارها و.... در آن دیده شده است، براساس روال گذشته یک دستگاه اصلی در سندهای شورا که مرتبط با موضوع است انتخاب خواهد شد تا متولی کار باشد که در این سند هم سازمان اوقاف و امور خیریه به ریاست حجتالاسلام خاموشی رئیس این کارگروه ملی خواهد بود تا در حوزههای مختلف پل ارتباطی بین سازمانها باشد.
صالحی یادآوری شد: سند فعلی تنها یک پیشنویس است که در اختیار دستگاهها قرار خواهد گرفت تا نظرات و پیشنهادات ارائه شود تا نسخه نهایی سند تنظیم و در شورا مصوب شود.
وی افزود: وقف موضوع مهم اجتماعی است که از دو منظر آگاهی و مسئولیتپذیری اجتماعی باید به آن پرداخت، در زمان کرونا مردم در هر دو بخش خوب عمل کردند، پس ظرفیت اجتماعی ما اگر با آگاهی و مسئولیتپذیری همراه شود اتفاقات خوبی رقم میخورد، بنابراین باید مسیر درست در این راه را پیدا و پیوند بین آگاهی و عمل را ایجاد کنیم، زیرا وقتی آگاهی ارتقاء پیدا میکند در ذیل آن مسئولیتپذیری هم بیشتر خواهد شد.
در ادامه این جلسه منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر ستاد علم و فناوری نیز با بیان اینکه در حوزه وقف بیشتر موارد حضور خودجوش مردمی است و باید در وقفههای جدید به ویژه در حوزه فرهنگ شرایط را محیا کنیم، اظهار کرد: خیلی از واقفین نسبت به موارد جدید وقف آشنا نیستند و البته زیرساخت مناسب هم برای آنها فراهم نشده است. البته در این راستا در حوزه دانشبنیان زیرساخت و قوانین تا حدودی شکل گرفته است.
پرویز کرمی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: تلاش ما براین است که بودجهای که در اختیار واقفین است در مسیر درست استفاده کنیم، به همین منظور به سمت ایجاد نهادهایی رفتیم تا از این طریق به کمکهای مالی و نفوذ فناوری در قالب سازمانهای موجود برسیم.
در ادامه حسین عسگریان ابیانه مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خاطرنشان کرد: وزارت علوم در دهه فعلی به دنبال انسجام بنیادهای ایجاد شده از قبل بوده است، در حال حاضر ۷۵بنیاد علم و فناوری داریم که در این مسیر شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در زمینه نگهداری اماکنی چون خوابگاه مشکلات زیاد است و نیاز داریم که خیرین برای حفظ این ساختمانها به ما کمک کنند.
عسگریان ابیانه تصریح کرد: در بخش پژوهش و تحقیق هم کمک خیرین بسیار نیاز است، البته در همین راستا خیرین نیز وارد عمل شدند و برای نمونه شاهد ایجاد ۱۱هزار شغل در اطراف خوابگاهها بودیم، همچنین برخی خیرین در داخل خوابگاه کار مهارتافزایی انجام میدهند تا دانشجو پس از فارغالتحصیلی حرفهای را برای کسب درآمد یاد گرفته باشد.
منیژه یونسی رئیس اداره خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در برههای زمان وقف در حوزه سلامت تنها در ساخت امامان درمانی محدود میشد گفت: در حال حاضر تلاش ما در این مسیر است که خیرین به سمت تامین نیازهای اساسی بهداشتی بروند، البته پیش از این تفاهمنامهای بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه تا سال۹۸ منعقد شده بود که بسیاری از موارد سلامت در آن مدنظر نبود اما در پیشنویس جدید تفاهمنامه در تلاش هستیم از بخش خصوصی و مراکز دانشبنیان حمایت کنیم.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه اوقاف دارای امکانات زیرساختی زیادی است، توضیح داد: برای نمونه در کشاورزی موقوفات زیادی داریم که میتوان آنها را به مواد غذایی تبدیل و توزیع کرد، البته اوقاف علاوه بر بخش تولید در امر خدمات هم توانایی زیادی دارد، ساختمانهای زیادی موقوفه است که به جای عواید مالی آن میتوان آنها رادر اختیار بخشهای مختلف در قالب خدمات قرار داد تا منافع وقف به شکل دیگری به مردم برسد. برای مثال میتوان زمین یا ساختمانی را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار داد تا کار پژوهشی و علمی انجام دهند.
وی افزود: علاوه بر بخش خدمات و تولید سازمان اوقاف و امور خیریه درآمدهایی وقفی هم دارد، وقف به دو بخش متصرفی و غیرمتصرفی تقسیم میشود که در این دو هم قدمهای خوبی برداشتیم و اتفاقات خوبی رقم خورده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به جایزه علمی که در بنیاد البرز درنظر گرفته شده است، گفت: در حال حاضر ۶۷۰۰ موقوفه در اختیار آموزش و پرورش است که به دنبال ساماندهی آن هستیم، همچنین در وقفههای مربوط به دانشگاهها نیز پیگیریهای لازم برای سامانبخشی به وضعیت آنها در حال انجام است، در حوزه درمان نیز ۲۶۰ بیمارستان، مراکز بهداشتی و درمانی داریم که تمرکز زیادی بروی آنها داریم تا سطح کیفی آنها ارتقاء پیدا کند، در نظام دانشبنیان هم استقبال خوبی از سوی واقفین را شاهد هستیم و بیشتر واقفین هم به دنبال آینده روشن در این حوزه هستند.
برچسب ویژه اخبار ستادی
اشتراک در
اظهار نظر
میانگین امتیاز کاربران: 0.0 (0 رای)
1
2
3
4
5
امتیاز
1
2
3
4
5
امتیاز را وارد کنید
نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
ایمیل نمایش داده شود.
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید
پس از انتشار این نظر، به من اطلاع داده شود.
ارسال
آخرین گزارش تصویری
آرشیو
هفتصدوچهل ویکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
نمایشگاه عکس سی ویکمین سالگرد رحلت ملکوتی حضرت امام خمینی(ره)
دیدار وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
مراسم تکریم و معارفه مسئولان پیشین و جدید هماهنگی و نظارت بر هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری
دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
آخرین اخبار
آرشیو
با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود؛ وبینار «نقش امام خمینی(ره) و نلسون ماندلا در تعیین مسیر آینده جهان» در پرتوریا
توضیح دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبر خبرگزاری فارس
فرآیند عضویت و بیمه هنرمندان تجسمی به صورت مجازی انجام می شود
حفظ اندیشههای امام خمینی(ره) هدف کانونهای فهما است/از سیاهپوش کردن مساجد تا برپایی شب شعر مجازی در سالگرد ارتحال
اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تشکیل انجمنهای سراسری فرهنگ، هنر و رسانه
صالحی از نهایی شدن سند ارتقای فرهنگ وقف خبر داد
حجتالاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان شد
ابراهیمیترکمان تشریح کرد؛ برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ویژه سالگرد ارتحال امام (ره) در خارج از کشور
اعلام اولویت های هیئت انتخاب و خرید کتاب
مراسم تکریم مهدی قزلی برگزار شد
|