به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی این کتاب؛ روایتی علمی، روائی و ارزشی برای مخاطب از تاریخ پزشکی دفاع مقدس علمی و بیان مقاومت و مظلومیت رزمندگان اسلام و ملت بزرگ ایران در برابر جنایات رژیم بعثی عراق و حامیان بین المللی آن است.
کتاب «تاریخ پزشکی دفاع مقدس»، به بیان مستنداتی از وقایع پزشکی دفاع مقدس میپردازد که در ادامه حوادث سال 1365 در دوران دفاع مقدس است و بخش دوم از کتابی با عنوان «روایتی از تاریخ پزشکی دفاع مقدس» است.
این کتاب در ادامه مباحث کتاب قبلی، به نقل حوادث پزشکی، خاطرات مؤلف پس از عملیات فاو و حوادث مهم سال 1365 که با عملیات آزادسازی شهر مهران آغاز میشود پرداخته و تا پایان دفاع مقدس و سقوط صدام ادامه مییابد. مؤلف در کتاب «تاریخ پزشکی دفاع مقدس»، به بررسی عملیات کربلای 5 و4، نقش بیمارستانهای صحرایی علی بن ابیطالب(ع) و امام حسین(ع) در درمان رزمندگان، حادثه حلبچه و حملات شدید شیمیایی دشمن به تعداد زیادی از شهرهای کشورمان پرداخته است.
همچنین در این کتاب به شرح حال بیش از 80 تن از جانبازان و شهدای دفاع مقدس اشاره شده است.
از امتیازات دیگر کتاب «تاریخ پزشکی دفاع مقدس»، ارائه دستورالعملهای درمانی جراحات جنگی و سلاحهای شیمیایی است که در زمان دفاع مقدس در اورژانسهای جبهه و بیمارستانهای صحرایی مورد استفاده پزشکان بوده است.
مخاطب این کتاب، دانشجویان رشتههای علوم پزشکی هستند ولی برای همه افراد علاقمند به مباحث دفاع مقدس و تاریخی مفید است.
دکتر مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی در مقدمه این کتاب آورده است: «خدمات پزشکی دفاع مقدس، بخش برجستهای در تاریخ پزشکی کشور و دفاع مقدس است که با حضور دلسوزانه، پررنگ و فعال جامعه پزشکی در آن دوران شکل گرفت. خدمات ارزشمند حوزه بهداشت و درمان در طول جنگی ارائه شد که همه دشمنان متحد شدند با انواع حمایتها و با انواع تحریمها مردم مسلمان کشورمان را از پای درآورده و نظام مقدس جمهوری اسلامی را سرنگون نمایند.»
|