کد خبر:10725   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 17 فروردین سال 1399 ساعت 9:20:0

کیفیت آموزش مجازی ارتقا می‌یابد

رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: به رغم کیفیت پایین‌تر آموزش مجازی نسبت به حضوری، تلاش دانشگاه اجرای شیوه‌ای بهتر برای ادامه روند آموزش مجازی و امتحانات با کیفیت بالاتر است.


جلسه دیدار عیدانه‌ هیات رئیسه دانشگاه شریف با حضور برخی از نمایندگان کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی، تشکل‌های اسلامی، شورای صنفی و نمایندگان نشریات دانشگاه شریف امروز - شنبه - به‌ صورت مجازی برگزار شد.
محمود فتوحی فیروزآباد در این جلسه با تبریک عید نوروز و آرزوی سلامتی و تمام شدن شرایط بحرانی کرونا افزود: تمام تلاش مجموعه دانشگاه این است که همه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به صورت مجازی ادامه پیدا کند تا ترم حاضر لطمه‌ نبیند.
وی گفت: دانشگاه شریف از همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا با وزارت بهداشت ارتباط داشت تا در خصوص نرم‌افزاری کمک‌حال کشور در این شرایط باشد.
رییس دانشگاه شریف با بیان اینکه با وجود کیفیت پایین‌تر آموزش مجازی نسبت به آموزش حضوری، بهترین شیوه اتخاذ و اجرا خواهد شد، افزود: برای این روند برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است.
فتوحی از مسئولان دانشگاه خواست که سامانه کلاس‌های آنلاین را در اختیار گروه‌ها و تشکل‌های دانشجویی نیز قرار دهند و اظهار داشت: باید برگزاری انتخابات مجازی به صورت الکترونیک برای تشکل‌ها فراهم شود و در شرایط فعلی در فضای مجازی ارتباط مسئولان با دانشجوها بیشتر شود. زیرا تاکید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعطیل‌ نشدن ترم است.
رییس دانشگاه شریف در تشریح اوضاع بودجه دانشگاه گفت: ۱۵ درصد بودجه سال ۹۷، در فروردین ۹۸ در اختیار دانشگاه قرار گرفت و بودجه سال ۹۸ نیز به طور کامل هنوز پرداخت نشده تا در مجموع سال‌های ۹۷ و ۹۸ دانشگاه از دولت حدود ۱۵ درصد بودجه یک‌سال را طلبکار شود. از طرفی پیش‌بینی‌ناپذیری آینده، وضعیت خوابگاه‌ها را در ترم بعد با ابهام مواجه می‌کند ولی تلاش دانشگاه رفع مشکلات اسکان در خوابگاه‌هاست. بر همین اساس با اتمام پروژه خوابگاهی شهید رجایی، حدود ۴۰۰ نفر به جمعیت خوابگاهی اضافه می‌شوند.
وی در خصوص شرایط پردیس دانشگاه توضیح داد: پردیس در دوره مدیریت قبلی دانشگاه شکل گرفت و بعد از چهارسال شورای دانشگاه تصمیم گرفت که فعالیتش متوقف شود. سپس شورای دانشگاه با گذاشتن سه شرط شفافیت مالی، کیفیت علمی و آموزشی و شفاف‌سازی مدیریتی اجازه فعالیت مجدد آن را صادر کرد. البته در پردیس استانداردهای علمی سختگیرانه اعمال شده تا تعداد دانشجوهای پردیس محدود شود. همچنین درآمد حاصل از پردیس در دوره‌های قبلی به پیشبرد پروژه‌های عمرانی دانشگاه کمک کرده است و برای دوره جدید نیز برای این درآمد بررسی و تصمیم‌گیری خواهد شد.
رییس دانشگاه شریف در خصوص دیگر راهکارهای دانشگاه برای درآمدزایی گفت: از نظر حجم قراردادهای ارتباط با صنعت، ‌دانشگاه شریف رتبه اول ایران و رتبه ۱۷ رده‌بندی QS را بدست آورده اما با این وجود، تعداد اعضای هیات علمی درگیر با صنعت کم است.
وی ادامه داد: دانشگاه مشوق‌هایی در معاونت پژوهشی در نظر گرفته‌ است ولی نمی‌توانیم استادان را به کاری مجبور کنیم.
فتوحی از کاهش مراجعه تعداد اساتید با کیفیت برای استخدام در یکی دو سال گذشته خبر داد و افزود: اگر هرسال ۳۰ نفر را به عنوان اعضای هیات علمی استخدام کنیم، با در نظر گرفتن بازنشستگی تعدادی از استادان در سند چشم‌انداز دانشگاه به نسبت دانشجو به استاد، ‌به عدد ۱۷ استاد می‌رسیم که در حال حاضر حدود ۲۲ یا ۲۳ است.
وی با تاکید بر اینکه دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در حالت عادی باید دوساله درسش را تمام کند، گفت:  در صورتی ترم تحصیلی دانشجو بیشتر می‌شود که پروژه‌ او نیاز به زمان بیشتر یا امکانات خاص داشته باشد.
فتوحی از شورای صنفی خواست که راهکارهایی برای رفع مشکل سنوات را به دانشگاه ارائه دهند تا دانشجوها به موقع فارغ‌التحصیل شوند.
ساختمان جدید آموزش و دانشکده مکانیک در سه ماهه اول ۹۹ افتتاح می‌شود
در ادامه سید فرشاد فاطمی اردستانی معاون اداری و مالی دانشگاه نیز در این نشست از فعالیت‌ عمرانی در ایام تعطیلی دانشگاه گفت و اظهار داشت: ساختمان جدید آموزش و دانشکده مکانیک در سه ماهه اول ۹۹ افتتاح می‌شود و پارکینگ طبقاتی شمال دانشگاه هم تا یک سال و نیم آینده به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین نرده‌کشی دیوار غربی دانشگاه قبل از حضور دانشجوها به پایان می رسد. البته سرعت پیش‌روی پروژه‌های عمرانی از سطح انتظار دانشگاه پایین‌تر است ولی با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای و شیوع کرونا، ‌راضی کننده است.
ترم تحصیلی پیش رو با  ارایه الکترونیکی بدون تعطیلی باید به پایان برسد
داود رشتچیان معاون اموزشی وتحصیلات تکمیلی نیز گفت: بر اساس سیاست‌های ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تصمیمات هیات رییسه دانشگاه، در نیمسال جاری به دلیل لزوم دانش آموختگی عده زیادی از دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقاطع بعدی یا برنامه‌ریزی برای آینده خویش و  مشکل سنوات معافیت از خدمت سربازی، به سرانجام رسانیدن درست امور آموزشی و اتمام این نیمسال تحصیلی امری اجتناب ناپذیر است.
وی گفت: تاکنون بیش از ۸۵درصد از دروس نظری دانشگاه در نیمسال جاری توسط اساتید با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و غیرحضوری در حال ارایه است و بیش از ۳۰۰ نفر از همکاران دروس خود را در کلاس‌های مجازی شریف به صورت برخط ارائه کردند.
معاون آموزشی دانشگاه شریف به مشارکت بیشتر دانشجویان و اساتید در استفاده از کلاس‌های مجازی تاکید کرد و افزود: اساتیدی که تاکنون به هر دلیل دروس خود را با استفاده از روش‌های الکترونیکی ارایه نکردند، با قید فوریت نسبت به شروع و پیگیری این امر اقدام کرده و جلسات تعطیل شده را جبران کنند.