نیکنام حسینی پور، امروز (یکشنبه) در نشست خبری جایزه کتاب سال افزود: آمار نشان می دهد، در حوزه علوم کاربردی بیشترین، برگزیده را داریم اما آیا وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب بررسی کتاب های علمی است؟ باید راهی پیدا کنیم که بخش های تخصصی و علمی را بتوان منفک کرد و از نهادهای دیگر، مثل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و آموزش پزشکی بخواهیم در حوزه کتابهای تخصص خود کاری کنند و خانه کتاب حوزه علوم انسانی را بر عهده بگیرد، یا دست کم همه نهادهای مربوط به موضوعات کتاب سال با خانه کتاب همکاری کنند و در مسیر داوری همراه شوند.
وی ادامه داد: در هیات علمی جایزه کتاب سال، سوالاتی مطرح می شود که باید پاسخ داده شوند. ما آیین نامه کتاب سال را امسال توانسته ایم تغییر بدهیم و متن آن به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسیده است.
جایزه کتاب سال، مهمترین جایزه کتاب ایرانی است اما بخش مهمی از آن که رمان و داستان باشد، منفک شده و در جای دیگری (جایزه جلال) بررسی می شود. ادبیات و رمان موتور محرکه مطالعه است و بقیه گروهها واگن آن به شمار میآیند که توسط این بخش کشیده میشوند.
مدیر عامل خانه کتاب افزود: ما در خانه کتاب و هیات علمی جایزه کتاب سال، فکر می کنیم این مطالبه وجود دارد که بخش رمان و ادبیات که جنبه عمومی کتابخوانی است با همه بخشها یک جا بررسی شود و هیچ جایزه ای سایه بر کتاب سال نیاندازد. در دورههایی تصمیماتی گرفته شده است که برخی جوایز برگزار شوند، اما جایزه کتاب سال نباید تحت شعاع قرار بگیرد.
سی و هفتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتابهای برتر، حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ماه ۱۳۹۸ برگزار میشود. آثار برای شرکت در این جایزه باید برای نخستینبار در سال ۱۳۹۷ منتشر شده باشند و جزو کتابهای کمک درسی و عکس برداری شده نباشد. علاوه بر این، کتاب باید دارای برگه اعلام وصول باشد.
این جایزه همچنین شامل بخش های مختلفی از جمله کلیات، علوم کاربردی، دین، هنر، تاریخ و جغرافیاست اما کتابهای داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، نقد ادبی (تالیف)، مستند نگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان به دلیل همپوشانی با جایزه جلال آل احمد و جشنواره شعر فجر در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمیشوند.
|