کد: ۱۵۹۶۹۴۵       تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷

دبیر ستاد توسعه زیست ‌فناوری معاونت علمی:
کودهای زیستی کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از راه های بهبود کیفیت محصولات کشاورزی مصرفی مردم را استفاده از کودهای زیستی عنوان کرد.
دکتر مصطفی قانعی در خصوص سالم سازی محصولات کشاورزی، بیان کرد: یکی از اولویت های ستاد توسعه زیست فناوری، کاهش مصرف کودهای شیمیایی در کشاورزی و کاهش مخاطرات استفاده از این سموم است.
وی افزود: تولید کودهای زیستی به فناوری هایی نیاز دارد که خوشبختانه این فناوری ها در حد اعلا و خوب در کشور وجود دارد؛ فقط باید بازار این محصولات در کشور شکل بگیرد.
به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کودهای زیستی (کود بیولوژیک) به مواد حاصل‌خیزکننده‌ای گفته می‌شود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسم‌های سودمند خاکزی هستند.
وی همچنین تصریح کرد: کودهای زیستی، ریزاندامگان‌هایی (میکروارگانیسم‌هایی) هستند که قادرند عناصر غذایی خاک را در یک فرایند زیستی تبدیل به مواد مغذی همچون ویتامینها و دیگر مواد معدنی کرده و به ریشه خاک برساند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ادامه داد: مصرف کودهای زیستی کم هزینه تر هستند و در اکوسیستم آلودگی به وجود نمی‌آورد.
در دهه‌های گذشته بدلیل مصرف کودهای شیمیایی اثرات زیست محیطی متعددی از جمله انواع آلودگی‌های آب و خاک و مشکلاتی در خصوص سلامتی انسان و دیگر موجودات زنده به وجود آمد. سیاست کشاورزی پایدار و توسعه پایدار کشاورزی، متخصصین را بر آن داشت که هر چه بیشتر از موجودات زنده در خاک در جهت تأمین نیازهای غذایی گیاه کمک گیرند و بدین سان بود که تولید کودهای زیستی آغاز شد.
منبع: ایرنا




تمامی حقوق این سایت متعلق به دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی میباشد ©